Pátá generace vinařů rodiny Mayard má na starost 43 hektarů vinic v Chȃteauneuf du Pape, včetně osmi hektarů na nejslavnější oblasti La Crau. Málem všechno bylo jinak, protože na konci 19. století se Gratien Mayard už už chystal v depresi po poškození rodinných vinic fyloxerou k emigraci do Spojených států amerických.
Vinařství vede Francoise Roumieux, je to tedy vinařství vedené ženou, pomáhá jí enolog Philip Cambié (stejný jako u Fond Croze). Mayard se orientuje na udržitelné zemědělství, tradiční a převážně ruční práci na vinici. Podobně jako většina vinařů v Chȃteauneuf du Pape přísahá rodina Mayard na Grenache, hovoří o ní jako o královské odrůdě a je základem, na kterém jsou vystavěna všechna cuvée. Ruční sběr v pravý okamžik (hlídaný doslova s hodinkami v ruce) a malé košíky jsou další podstatné postupy, hrozny se nemají porušit, aby nezačaly oxidovat a musí být dokonalé vyzrálé (ani to uhlídat při celkem 13. různých parcelách, které vzhledem k nestejné poloze nedozrávají ve stejný okamžik, není snadné). Hrozny se kontrolují při sběru a pak ještě znovu na stole ve sklepě. Nestejné dozrávání je také důvodem toho, že vinifikace části vín probíhá odděleně. Všechny bobule se otrhávají, Mayard tedy nepracuje vůbec s třapinami, nasypou se (jen gravitací) do betonových tanků a s využitím jen přírodních kvasinek se za kontrolované teploty (25- 30 stupňů) nechají kvasit. Jednou až dvakrát denně se potápí klobouk, aby se vytěžilo co nejvíc barvy, taninů a antokyanů ze slupek a denně se obsah tanků přečerpává.