La Crau de Ma Mère, 2016, Vignobles Mayard

Kód: FCR0403
Neohodnoceno
1 190 Kč
Skladem
Naprosto špičkové Chȃteauneuf du Pape z velmi starých vinic na slavné a prestižní vyvýšenině La Crau. 65 % Grenache z 80 letých vinic, 15 % Syrahu a 20 % Mourvèdre. Robert Parker je nazval „ovocnou bombou“ a dal 94 bodů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Velmi tmavá červená barva. Ve vůni se objevují bylinky, borůvky, trochu cedru, pak červené ovoce. Dominuje zde výjimečně koncentrovaná a plná chuť Grenache, černé třešně, ostružiny a černý rybíz, lékořice, mírně i pepř. Taniny jsou jemné a víno postupně rozvíjí několik chuťových vrstev. Dlouhá dochuť s troškou čokolády. Sklízí se plně zralé hrozny, pouze ručně s přísnou kontrolou kvality hroznů, kompletně se otrhává, nenechávají se třapiny. Jen gravitací se hrozny dopravují do betonových 100 hl tanků, kde tradičně kvasí tři až čtyři týdny bez přidaných kvasinek při nízké teplotě. Používá se potápění klobouku a přečerpávání s cílem maximálně využít aromatický i barevný potenciál hroznů. Víno dozrává zčásti v mladých, zbytek ve starých 200l dřevěných sudech po 15-18 měsíců. Několik velmi starých vinic v severní části Chȃteauneuf du Pape na vyvýšené planině La Crau, obecně považované za špičku oblasti. Vinice jsou pokryté známými kulatými diluviálními oblázky („galets roulés), vápencové miocénní podloží.

Doplňkové parametry

Kategorie: Červené Víno
Hmotnost: 1.65 kg